Fælles udvikling af fremtidens markedsovervågning skal gøre det lettere at være virksomhed

Publiceret d. 9. februar 2024
Sikkerhedsstyrelsen står i spidsen for et initiativ, der fra 2024 til 2027 skal styrke fremtidens markedsovervågning og gøre det lettere at være virksomhed i Danmark. Initiativet er en del af Digitaliserings- og Ligestillingsministeriets nye digitaliseringsstrategi for Danmark.
En grafik, der skal illustrere markedsovervågning med et øje, en lup, et afkrydsningsfelt og en tjekliste.
Fælles om fremtidens markedsovervågning

Digitaliseringen af vores samfund er i konstant udvikling. Derfor har Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet lanceret en politisk aftale om Danmarks nye digitaliseringsstrategi.

Et af initiativerne hedder ”Fælles om fremtidens markedsovervågning”, og det er Sikkerhedsstyrelsen, der står bag. I den forbindelse skal Sikkerhedsstyrelsen skabe et tværgående samarbejde med andre myndigheder, der skal undersøge mulighederne for at anvende fælles data, metoder og værktøjer til fremtidens markedsovervågning. For digitaliseringen af vores samfund stiller både nye krav og giver nye muligheder for myndighedernes markedsovervågning.

- Kun i fællesskab løser vi de fælles opgaver, som ligger foran os. Sikkerhedsstyrelsens initiativ i digitaliseringsstrategien skal derfor bidrage til at styrke samarbejdet på tværs af myndigheder og derigennem lette byrderne for virksomhederne, siger Maibrit Brandt, direktør i Sikkerhedsstyrelsen.

Det svære skal gøres lettere for virksomhederne
I en verden med nye krav fra EU, bliver det mere komplekst at være virksomhed, hvilket tilsvarende øger kravene til markedsovervågningen i Danmark. Derfor skal Sikkerhedsstyrelsens initiativ bidrage til at gøre det lettere for virksomhederne at få den rette vejledning i de nye krav.

Det nye initiativ lægger op til, at Sikkerhedsstyrelsen i fællesskab med de andre myndigheder skal undersøge mulighederne for en mere gennemsigtig og ensartet markedsovervågning ved at anvende fælles data, metoder og værktøjer på tværs af myndighederne.

- Det skal sikre, at det bliver lettere at drive virksomhed i Danmark, uden at vi går på kompromis med effektiv håndhævelse af de nye EU-krav. Vi skal gøre det svære lettere for virksomhederne, fastslår Maibrit Brandt.