Bamser, suttekæder og legetøjsvåben – Line arbejder med sikkerhed for børn

Publiceret d. 8. maj 2021
I Sikkerhedsstyrelsen vrimler det med ingeniører – en af dem er Line Frank Andresen. Hun er 29 år og uddannet materialeingeniør. Praktikken fandt sted i LEGO og Oliz. Som nyuddannet fik hun job i Maileg.
Line Frank sidder i vinduet med udsigt over vandet

Fagligheden passede perfekt, da Line for cirka et år siden blev ansat i Sikkerhedsstyrelsen som teknisk sagsbehandler med speciale i legetøj. ”Arbejdet består i at tage sig af anmeldelser fra fx forbrugere, der har haft en ubehagelig oplevelse med et produkt – og så de risikobaserede indsatser, vi kører”, fortæller Line. ”Det kan være legetøjsvåben, sutter eller sengerande. Alt, der hører til legetøj eller det, vi kalder børneomsorgsprodukter”.

Line er i Bruxelles 2-3 gange årligt og mødes med de øvrige EU-lande: ”Vi samarbejder meget på tværs af EU. Hvordan forstår vi fx en given standard”. Herhjemme arbejder Line tæt sammen med Miljøstyrelsen, som er myndighed på kemi i legetøj.

”En almindelig dag kan starte med, at jeg har telefonvagt. I dag har jeg fået to sager ind – én om lattergas og én om en juletræsfod. Samtidig er jeg i gang med at tjekke dokumentation på suttekæder, som vi er i gang med en indsats på. Senere gør jeg klar til dialogmøde med legetøjsbranchen – endnu et samarbejde, hvor vi samler gode kræfter, for at gøre det sikkert at være barn i Danmark”, slutter hun.