Hvad har universets fysik tilfælles med en styrelse?

Publiceret d. 23. februar 2022
Hvis du spørger Julie Thiim Gadeberg på 25 år, ny Data Scientist i Data Management, er svaret enkelt: DATA!
Julie på gangen i Sikkerhedsstyrelsen
Julie
Indholdet er senest revideret 23. februar 2022

Julie er uddannet astrofysiker og er vant til at jonglere og modellere kompleks data. For når det kommer til det tekniske i form af programmering, er der i udgangspunktet ikke stor forskel på at få en computer til at tælle stjerner i Mælkevejen, eller tælle sandsynlige risikofyldte gasanlæg:
”Det er i det store hele samme arbejdsgang, når det kommer til at forstå og modellere store mængder data. Som en del af mit speciale brugte jeg data til at undersøge Mælkevejens halo, nu bruger jeg data til at beregne sandsynlighed for overtrædelser på gas-området til vores risikomodeller,” siger Julie.

Og netop Sikkerhedsstyrelsens fokus på at modernisere dataarkitekturen og dataflowet i huset og udføre tilsyn baseret på risikomodeller var grund til, at Julie kiggede mod Esbjerg:
”I mit tidligere job formidlede jeg astronomi på Science Museerne, men jeg savnede at programmere. At få store mængder data til at tegne et større billede og bruge data til noget, der giver værdi for samfundet, synes jeg, er vildt spændende,” siger Julie.