Hvordan ved du, at du får den benzin, du betaler for?

Publiceret d. 10. oktober 2019
Robert Bonde er med til at sikre, at du ikke behøver spekulere på det. Han arbejder med metrologi i Sikkerhedsstyrelsen. Nu tænker du måske på vejrudsigten, men han forudser hverken solskin eller skybrud.
Robert
Robert Bonde Christensen

- Dybest set handler metrologi om sikkerhed for, at du får det antal liter benzin eller den mængde kartofler, du betaler for, når du tanker bilen eller køber ind hos grønthandleren.

Der er regler for, hvordan erhvervsdrivende skal sikre sig, at der ikke bliver snydt på vægten, fortæller han. Metrologi er både i spil, når du køber 100 gram Matadormix, betaler din elregning eller skruer op for varmen senere på efteråret. Robert er ingeniør.

I Sikkerhedsstyrelsen gennemgår han blandt andet dokumentationen for, at virksomhederne via egen- eller tredjepartskontrol har sikret sig, at målere og vægte måler og vejer indenfor de tilladte tolerancer. - Det er sjovest at være ude i marken, hvor vægtene står.

At se, hvilke udfordringer virksomhederne har i forhold til både at sikre korrekte målinger og vejninger og samtidig kunne passe kontrollen ind i deres forretning. Så der er meget vejledning i arbejdet, siger Robert. Så nu kan du skænke ham en tanke, næste gang du fylder benzin på bilen.