Handicappolitik

Sikkerhedsstyrelsen får ny handicappolitik.

Vores mål og resultater

Det er et erklæret mål for Sikkerhedsstyrelsen at være en tilgængelig, inkluderende og attraktiv arbejdsplads for alle.

Nu går styrelsen foran ved at skabe rammerne for at være en arbejdsplads, hvor medarbejdere med fysiske eller psykiske funktionsnedsættelser får de bedst mulige vilkår for at udnytte deres fulde arbejdspotentiale.

Konkrete initiativer

I løbet af 2023 har Sikkerhedsstyrelsen påbegyndt arbejdet med at fastlægge konkrete initiativer i handicappolitikken, der løbende implementeres for at løfte styrelsens kompetenceniveau i forhold til at støtte nuværende og kommende medarbejderes individuelle behov.

Nogle af initiativerne er allerede implementeret i styrelsen. Der har været et tjek af de fysiske rammer i Esbjerg, hvor der blev set et akut behov for at etablere et hvilerum, indkøbe en evakueringsstol og finde en løsning på manglende armlæn i bygningens handicaptoiletter.

På langt sigt skal der kigges nærmere ind i at gøre styrelsens køkkener og projektrum mere tilgængelige for f.eks. kørestolsbrugere, mens automatiske døråbninger også kan være på tegnebrættet.

Sikkerhedsstyrelsen har også været medvirkende til, at handicapbegrebet er blevet inddraget i stillingsopslagene på tværs af Erhvervsministeriets organisation.

Der skal være plads til alle, uanset hvilke fysiske eller psykiske mén livet har givet én.

De fire handicapkompenserende ordninger

Vi er på vej, men vi er ikke i mål endnu. Nu arbejdes der internt videre, bl.a. med at oplyse medarbejdere, ledere og HR-partnere om de fire handicapkompenserende ordninger, som kan være med til at give medarbejdere med særlige behov et bedre arbejdsliv eller en chance på arbejdsmarkedet.

Man kan få bevilget personlig assistance eller individuelle hjælpemidler, og i ansøgnings- og rekrutteringsfasen kan fortrinsret og løntilskud være en mulighed. I den forbindelse arbejdes der også på at implementere et frivilligt samtaleværktøj, der kan give en lettere indgang for både ansøgere og arbejdsgivere til at italesætte et muligt handicap under ansættelsessamtaler.

Et godt arbejdsmiljø

Handicappolitikken skal ses som ét blandt flere tiltag, der gerne skal føre til et godt arbejdsmiljø og medvirke til, at SIK forbliver en attraktiv arbejdsplads med diversitet for øje.

En uddybning af baggrunden for handicappolitikken kan læses her: